Om företaget

Hedlunda Industri AB startades den 2 januari 1984 under namnet Hedlunda Snickeri AB. Företaget namnändrades den 1 Januari 2003 till Hedlunda Industri AB beroende på att verksamheten inte är att likna ett snickeri utan är en industriell verksamhet som producerar kvalitetsprodukter av trä.

VÅR VERKSAMHET

Hedlunda Industri AB är ett produktionsbolag, vår fokusering ligger i att producera och leverera högklassiga produkter till ett konkurenskraftigt pris. Med detta fokus arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår produktionsutrustning och våra produktionsmetoder.

 

VÅR VERKSAMHET & PRODUKTIONSRESURSER

Produktion

Vår kärnverksamhet och kompetens består av att skapa effektiva produktionsliner och produktionsgrupper. Genom ett utpräglat tänk när det gäller logistik och produktivitet så har en mycket effektiv produktionsanläggning byggts upp för klyvning, hyvling, fräsning, borrning, montering samt ytbehandling och paketering av massivträprodukter tillverkade av furu. Material köps i största del in torkat och längdoptimerat. Den ytbehandling som kan utföras på Hedlunda sker genom automatiska sprayliner. Paketering sker i en modern förpackningslinje.

Hyllproduktion

Linan för hyllgavlar kan producera hyllor i 3 längder 124 cm, 179 cm, 226 cm samt i två bredder 30 cm respektive 50 cm. Linan är specialanpassad för produktion av dessa hyllstegar med maskiner och hanteringssystem.

Möbellinjen

Möbellinjen består av ett antal maskiner som bearbetar träråvara genom klyvning, hyvling fräsning, borrning etc., vissa komponenter monteras i en monteringsmaskin till ex. sängsidor.

 

Besöksadress: Verkstadsvägen 10, 921 45 Lycksele